Direkt när man går in i restaurangen så möts man av lukten av pizza och annan god mat. Man möts av den trevliga personalen som jobbar på snabbt men noggrant så att inget blir fel. Det är mycket att hålla reda på men det är de vana vid.
Det är måndag morgon de anställda är redan i full gång för att förbereda lunchen till senare. Det är viktigt att tänka på hygienen så att kunderna inte blir sjuka.
Det finns totalt 6 stycken anställda på Bella Mare, 5 killar och en tjej. En anställd säger att det var lite tråkigt att det var så få tjejer som jobbar här.
Bella Mare grundades 1994 och är fortfarande i full gång och är den mest framgångsrika restaurangen i Ljungskile. Bella Mare kommer nog finnas kvar i Ljungskile ganska lång tid framåt.
Som anställd och praktik elev får man göra allt i restaurangen förutom att göra pizza för det behöver man ha utbildning för, det kan vara allt från att servera mat till att diska.
Runt kl. 12-13 är det stressigast för då kommer det många personer som ska äta lunch, på helger är det stressigast på kvällen när man ska äta middag.
Som anställd får man äta lunch lite senare när de flesta kunderna har gått för man hinner inte äta när det är massa kunder i restaurangen.
De flesta som äter lunch på Bella Mare är för det mesta byggarbetare och hantverkare som jobbar i Ljungskile.
En hel arbetsdag där är 12 timmar lång.
Man får arbetskläder (en skjorta, ett förkläde och en keps om man har långt hår).
Bella Mare källsorterar inte till 100% men de slänger maten i en soptunna och annat skräp i en annan. En stor utmaning är att arbeta under stress.
Insidan av Bella Mare.
Praktiken var rolig men svår och stressig. Men det var lärorikt att vara där och hjälpa till. Om man gjorde samma sak för länge så fick man ont i ryggen.
Det är ganska nyrenoverat på Bella Mare så det är en mörk och mysig stämning ute i lokalen. Man hör mycket prat ute vid borden.
I köket hör man ljudet av diskmaskinen, klingande glas, bestick och tallrikar.
Utsidan av Bella Mare
Man kan tro att de på restauranger inte lägger ner så mycket tid på maten och jobbar hårt på grund av den snabba servicen men det gör de.
Hej Edwin!
SvaraRaderaVad kul att du haft en rolig praovecka och att du fått en bild av hur det är att jobba inom restaurangbranschen :)
Hälsningar Nina