Den personliga stilen och goda maten lockar många kunder till Det Lilla Caféet i Ljungskile
När man öppnar dörren till det lilla caféet så möts man av doften av nybakat bröd. Den gammaldags inredningen, den personliga stilen och de tända doftljusen skapar en hemtrevlig känsla. Man känner sig alltid välkommen in oavsett om man ska äta en dagens lunch eller bara ta en kopp kaffe och prata lite.
Från köket hör man slamret av grytor och kastruller. Samtidigt inne från caféet hör man prat och skratt. Det finns alltid något att göra och om det inte finns några uppgifter att göra så kan man alltid sätta sig en liten stund och prata med kunderna.
Annelie säger själv att en stor fördel med jobbet är de sociala kontakterna -En stor fördel med mitt jobb är att jag hela tiden får träffa människor och prata en liten stund. Det är även viktigt för mig att kunna ha en personlig kontakt med mina kunder.
Antalet kunder varierar mycket. Vissa dagar är lugnare. Då kommer det bara ett få antal lunchgäster och vissa tar med sig take-away. Andra dagar kan det vara full rulle. Då går spisen och kaffekokaren på högvarv.
Kunderna varierar mycket. Det är mest ljungskilebor och förbipasserande. På sommaren är det många norrmän och andra turister som svängt av från E6.
Det Lilla Caféet i Ljungskile öppnade för första gången den första mars 2014 och har varit igång sedan dess. Caféet har plats för cirka 20 gäster.
Det Lilla Caféet i Ljungskile öppnade för första gången den första mars 2014 och har varit igång sedan dess. Caféet har plats för cirka 20 gäster.
Annelie har idag fått en beställning på 16 stycken räkmackor. |
Annelie som driver caféet har har inga anställda.
Förutom att driva ett café så sysslar hon även med catering. Från cateringen kan man bland annat beställa pajer, smörgåstårtor, räkmackor, desserter och tårtor.
Annelie har även valt att satsa hel del på det kulturella. Vissa kvällar på caféet från fyra till nio så är det skrivcafe. Då kommer folk för att skriva, prata och äta mat. I samband med att ha skrivkvällar så finns det även en liten bokhörna. På väggarna inne i caféet hänger det massa fina tavlor. Som är målade av en kvinna som bor i Ljungskile.
Maten på caféet är varierad. Det finns alltid mer än ett lunchalternativ. Sedan brukar det finnas dagens soppa, vegetariska pajer, varma mackor och vanliga frallor. Till dagens luncherna serveras det alltid bröd och sallad även kaffe och te ingår. Det är även viktigt att det ska finnas något för alla.
Det finns alltid något glutenfritt, laktosfritt, sockerfritt och vegetariskt. All maten säljs för bra priser.
Annelie säger själv att det är viktigt att alla ska kunna känna sig välkomna och att det ska finnas något för alla.
Insidan av caféet |
- Det är viktigt för mig att när man kommer in så ska man alltid kunna äta något. Det är så vanligt att det till exempel inte finns några sockerfria alternativ för de som vill ha det.
Maten som serveras är lite inspirerad av det italienska köket. Annelie försöker att använda så mycket ekologiska varor och andra rättvisemärkta och miljömärkta varor som det bara går.
Framtiden för Det Lilla Caféet ser än så länge bra ut.
-Förhoppningsvis så kommer fler kunder att hitta hit. säger Annelie
Utvecklingen av bok och skrivcafe samt konstutställningar kommer också att forrtsätta.
-Förhoppningsvis så kommer fler kunder att hitta hit. säger Annelie
Utvecklingen av bok och skrivcafe samt konstutställningar kommer också att forrtsätta.
Min personliga upplevelse efter att ha praoat här i fyra dagar är väldigt positiv. Jag gillar den hemtrevliga och mysiga känslan när man kommer in. Man blir alltid vänligt bemött. Jag tror att detta är ett café som man kommer att komma ihåg. Den goda maten, trevliga miljön och Annelies vänliga bemötande är något som man inte glömmer i första taget.
Kommentarer
Skicka en kommentar