Fortsätt till huvudinnehåll

Den personliga stilen och goda maten lockar många kunder till Det Lilla Caféet i Ljungskile

När man öppnar dörren till det lilla  caféet så möts man av doften av nybakat bröd. Den gammaldags inredningen, den personliga stilen och de tända doftljusen skapar en hemtrevlig känsla. Man känner sig alltid välkommen in oavsett om man ska äta en dagens lunch eller bara ta en kopp kaffe och prata lite.

Från köket hör man slamret av grytor och kastruller. Samtidigt inne från caféet hör man prat och skratt. Det finns alltid något att göra och om det inte finns några uppgifter att göra så kan man alltid sätta sig en liten stund och prata med kunderna.
Annelie säger själv att en stor fördel med jobbet är de sociala kontakterna -En stor fördel med mitt jobb är att jag hela tiden får träffa  människor och prata en liten stund. Det är även viktigt för mig att kunna ha en personlig kontakt med mina kunder.

Antalet kunder varierar mycket. Vissa dagar är lugnare. Då kommer det bara ett få antal lunchgäster och vissa tar med sig take-away. Andra dagar kan det vara full rulle. Då går spisen och kaffekokaren på högvarv.
Kunderna varierar mycket. Det är mest ljungskilebor och förbipasserande. På sommaren är det många norrmän och andra turister som svängt av från E6.
Det Lilla Caféet i Ljungskile öppnade för första gången den första mars 2014 och har varit igång sedan dess. Caféet har plats för cirka 20 gäster.
Annelie har idag fått en beställning på 16 stycken räkmackor. 
Annelie som driver caféet har har inga anställda.
Förutom att driva ett café så sysslar hon även med catering. Från cateringen kan man bland annat beställa pajer, smörgåstårtor, räkmackor, desserter och tårtor.
Annelie har även valt att satsa hel del på det kulturella. Vissa kvällar på caféet från fyra till nio så är det skrivcafe. Då kommer folk för att skriva, prata och äta mat. I samband med att ha skrivkvällar så finns det även en liten bokhörna. På väggarna inne i caféet hänger det massa fina tavlor. Som är målade av en kvinna som bor i Ljungskile.
Maten på caféet är varierad. Det finns alltid mer än ett lunchalternativ. Sedan brukar det finnas dagens soppa, vegetariska pajer, varma mackor och vanliga frallor. Till dagens luncherna serveras det alltid bröd och sallad även kaffe och te ingår. Det är även viktigt att det ska finnas något för alla.
Det finns alltid något glutenfritt, laktosfritt, sockerfritt och vegetariskt. All maten säljs för bra priser.
Annelie säger själv att det är viktigt att alla ska kunna känna sig välkomna och att det ska finnas något för alla.
Insidan av caféet 
- Det är viktigt för mig att när man kommer in så ska man alltid kunna äta något. Det är så vanligt att det  till exempel inte finns några sockerfria alternativ för de som vill ha det.
                
Maten som serveras är lite inspirerad av det italienska köket. Annelie försöker att använda så mycket ekologiska varor och andra rättvisemärkta och miljömärkta varor som det bara går.
När det är kött på menyn så kommer det ofta från charken i Ljungskile. - För mig är det viktigt att kunna använda närproducerade varor och mat som är rättvist producerad. Säger Annelie.

Framtiden för Det Lilla Caféet ser än så länge bra ut.
-Förhoppningsvis så kommer fler kunder att hitta hit. säger Annelie
Utvecklingen av bok och skrivcafe samt konstutställningar kommer också att forrtsätta.

Min personliga upplevelse efter att ha praoat här i fyra dagar är väldigt positiv. Jag gillar den hemtrevliga och mysiga känslan när man kommer in. Man blir alltid vänligt bemött. Jag tror att detta är ett café som man kommer att komma ihåg. Den goda maten, trevliga miljön och Annelies vänliga bemötande är något som man inte glömmer i första taget.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ostvagnen i Ulvesund - Ost och chark paradiset

Ostvagnen i Ulvesund - Ost- och charkparadiset Mitt bland husen och skogen står den lilla ostvagen. Man kan känna lukten av mogen krämig ost eller kanske en rökt skinka? Här precis framför Ulvesunds växthus står Lars och Gert och säljer sin ost samt chark trots sin ålder. För båda är pensionärer. Men de står där dag ut och dag in för att leverera den kända osten till lokal- befolkningen. Historia och säsong I den lilla vagnen i Ulvesund står dom med ett brett sortiment av ost och chark. För 60 år sedan ägde Gert en butik i Ulvesund. På den tiden var Ljungskile inte stort och om man skulle handla åkte man dit. Men för 16 år sedan tvingades den stänga ner och före detta chefen Gert bohlin gick i pension. Men snart förstod Gert att han behövde sälja så han köpte en husvagn och några kyldiskar och så föddes ost vagnen som stått där nu i snart 10 år. Den har överlevt snö, stark vind och gassande sol när folk kommit och bett om att få en stor bit bri. “Vi har mest kunder under s...

Hunddagiset Hos Malin

Många promenader, olika aktiviteter och ett fint landskap. Det är det man kan förvänta sig Hos Malin. Lillan och Gullan som kommit tillbaka från en promenad. På gården är det tyst fastän man kan förvänta sig skall av hundarna som väntar på sin morgonpromenad. Jag går och knackar på kontoret som är ett litet rött hus på gården. Malin kommer ut och hon är väldigt bemötande. Det märks att hon har många kunder. Inne på kontoret är lilla Sigge. Trots att han är en av de minsta hundarna där tror han att han är störst, bäst och vackrast. Hon går igenom vad hon brukar göra och hur en vanlig dag ser ut. För att passa in i detta yrke enligt Malin bör man vara hundintresserad, olat, envis, bestämd, optimistisk, ha kunskap om hundar, ha känsla för djuren, ha bra kondition och det krävs att man har gått en grundkurs för personal på hunddagis och pensionat. Min första arbetsuppgift är att gå ut med Nelson. Nelson är en bearded collie som har fått kloröta. Han måste ha på sig sk...
Prao på Lyckorna Golfklubb                                                                                        Lyckorna Golfklubbs logga Att arbeta på en arbetsplats som Lyckorna golfklubb kräver att man gillar att vara utomhus, och det kan vara bra om man spelar golf också. Om man vill jobba i verkstaden behöver man veta ganska mycket om fordon som behöver repareras. För att jobba på banan så måste man ha gått lantbruksinriktning på gymnasiet, och i restaurangen behöver man gå kocklinjen. I shopen och övriga arbetsområden ska man ha gå...