Fortsätt till huvudinnehåll

Praoa på Chili Thai

Rubrik

Jag har fått prova på hur det är att jobba på en thai resturang. Att äta på chili thai är en fantastisk upplevelse. Men företaget har problem.



Jag går längs kungsgatan och känner att jag börjar bli lite hungrig. Då ser jag en liten restaurang med en skylt utanför dörren där det står buffe för 85. Det låter som ett billigt pris för en thai buffe så jag går in i restaurangen och hänger av mig min jacka
Jag öppnar en till dörr för att kunna komma in i restaurangen. När jag kommer in lägger jag märket till de fina lila temat i restaurangen. Mörklila med blommigt mönster i färg av guld. Violett färgade väggar med de bra matchande mörkgråa mattan och sofforna.

Jag kommer fram till sen fram till kassan och träffar  jag en jätte trevlig kvinna som frågar vad det är vad jag vill beställa och hör att hon har en thailändsk dialekt som ger det mer stämningsfullt. Hon frågar:

  • Vad är det ni vill beställa?
Jag beställer buffè

  • Något att flask dricka 10kr extra.

Jag beställer en hallonsoda. Hon tar fram en flaska hallonsoda och öppnar den.

  • Det blir 95kr

Jag betalar och går sedan  till det uppdukade buffe bordet och kollar vad som finns jag bestämmer mig för att också ta en sallad till min mat.
Från salladsbordet tar jag ananas, gurka och isbergssallad. Från mat buffen tar jag friterade räkor,  vårrullar, revbensspjäll, räkchips och friterad kyckling.IMG_20170425_120907_resized_20170428_111231656 (1).jpg
Jag bestämmer mig för sedan vad jag ska sitta någonstans. Jag går längst bak i restaurangen och sätter mig vid ett bord som ligger nära fönstret. så jag kan titta på det finna pyntet de har satt i fönstret.

När jag har ätit upp går jag tillbaka till buffe bordet och hämtar en kopp kaffe med en skvätt med mjölk och en kaka. Jag går sedan tillbaka till mitt bord vid fönstret och lyssnar på musiken som spelas i bakrunden.

När jag har ätit klart så ställer jag mig upp och börja gå mot dörren. Men innan jag öppnar dörren så vinkar jag kvinnan som står i kassan hej då och lämnar restaurangen och fortsatte gå upp för de

Intervju

Vad är det för någon utbildning man behöver ha för att kunna arbeta med detta?

  • Vi är två anställda och båda två av oss har gått livsmedel. Så det är nog den utbildningen man behöver för att kunna jobba med detta.

Tänker ni någonting på miljön när ni gör mat och sedan tar hand om det som blir över?

  • Vi tar ju hand om glas- och plastflaskor. Om vi tappar ett glas så lägger vi ju det i en egen hink som vi återvinner.
    Men allt annat hamnar i samma tunna.

Vilka är det som brukar vara kunder hos er?

  • De flesta är gymnasieelever och pensionärer nu ända sen den nya restaurangen öppnade. Det är därför vi har haft det lite tufft och varit tvungen att sparka våran kock. Men våra kunder stannar fortfarande kvar så vi är inte dåliga kockar och vi är väldigt trevliga och möter alla våra kunder med ett leende.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ostvagnen i Ulvesund - Ost och chark paradiset

Ostvagnen i Ulvesund - Ost- och charkparadiset Mitt bland husen och skogen står den lilla ostvagen. Man kan känna lukten av mogen krämig ost eller kanske en rökt skinka? Här precis framför Ulvesunds växthus står Lars och Gert och säljer sin ost samt chark trots sin ålder. För båda är pensionärer. Men de står där dag ut och dag in för att leverera den kända osten till lokal- befolkningen. Historia och säsong I den lilla vagnen i Ulvesund står dom med ett brett sortiment av ost och chark. För 60 år sedan ägde Gert en butik i Ulvesund. På den tiden var Ljungskile inte stort och om man skulle handla åkte man dit. Men för 16 år sedan tvingades den stänga ner och före detta chefen Gert bohlin gick i pension. Men snart förstod Gert att han behövde sälja så han köpte en husvagn och några kyldiskar och så föddes ost vagnen som stått där nu i snart 10 år. Den har överlevt snö, stark vind och gassande sol när folk kommit och bett om att få en stor bit bri. “Vi har mest kunder under s...

Hunddagiset Hos Malin

Många promenader, olika aktiviteter och ett fint landskap. Det är det man kan förvänta sig Hos Malin. Lillan och Gullan som kommit tillbaka från en promenad. På gården är det tyst fastän man kan förvänta sig skall av hundarna som väntar på sin morgonpromenad. Jag går och knackar på kontoret som är ett litet rött hus på gården. Malin kommer ut och hon är väldigt bemötande. Det märks att hon har många kunder. Inne på kontoret är lilla Sigge. Trots att han är en av de minsta hundarna där tror han att han är störst, bäst och vackrast. Hon går igenom vad hon brukar göra och hur en vanlig dag ser ut. För att passa in i detta yrke enligt Malin bör man vara hundintresserad, olat, envis, bestämd, optimistisk, ha kunskap om hundar, ha känsla för djuren, ha bra kondition och det krävs att man har gått en grundkurs för personal på hunddagis och pensionat. Min första arbetsuppgift är att gå ut med Nelson. Nelson är en bearded collie som har fått kloröta. Han måste ha på sig sk...
Prao på Lyckorna Golfklubb                                                                                        Lyckorna Golfklubbs logga Att arbeta på en arbetsplats som Lyckorna golfklubb kräver att man gillar att vara utomhus, och det kan vara bra om man spelar golf också. Om man vill jobba i verkstaden behöver man veta ganska mycket om fordon som behöver repareras. För att jobba på banan så måste man ha gått lantbruksinriktning på gymnasiet, och i restaurangen behöver man gå kocklinjen. I shopen och övriga arbetsområden ska man ha gå...