Rubrik
Jag har fått prova på hur det är att jobba på en thai resturang. Att äta på chili thai är en fantastisk upplevelse. Men företaget har problem.
Jag går längs kungsgatan och känner att jag börjar bli lite hungrig. Då ser jag en liten restaurang med en skylt utanför dörren där det står buffe för 85. Det låter som ett billigt pris för en thai buffe så jag går in i restaurangen och hänger av mig min jacka
Jag öppnar en till dörr för att kunna komma in i restaurangen. När jag kommer in lägger jag märket till de fina lila temat i restaurangen. Mörklila med blommigt mönster i färg av guld. Violett färgade väggar med de bra matchande mörkgråa mattan och sofforna.
Jag kommer fram till sen fram till kassan och träffar jag en jätte trevlig kvinna som frågar vad det är vad jag vill beställa och hör att hon har en thailändsk dialekt som ger det mer stämningsfullt. Hon frågar:
- Vad är det ni vill beställa?
Jag beställer buffè
- Något att flask dricka 10kr extra.
Jag beställer en hallonsoda. Hon tar fram en flaska hallonsoda och öppnar den.
- Det blir 95kr
Jag betalar och går sedan till det uppdukade buffe bordet och kollar vad som finns jag bestämmer mig för att också ta en sallad till min mat.
Från salladsbordet tar jag ananas, gurka och isbergssallad. Från mat buffen tar jag friterade räkor, vårrullar, revbensspjäll, räkchips och friterad kyckling.
Från salladsbordet tar jag ananas, gurka och isbergssallad. Från mat buffen tar jag friterade räkor, vårrullar, revbensspjäll, räkchips och friterad kyckling.
Jag bestämmer mig för sedan vad jag ska sitta någonstans. Jag går längst bak i restaurangen och sätter mig vid ett bord som ligger nära fönstret. så jag kan titta på det finna pyntet de har satt i fönstret.
När jag har ätit upp går jag tillbaka till buffe bordet och hämtar en kopp kaffe med en skvätt med mjölk och en kaka. Jag går sedan tillbaka till mitt bord vid fönstret och lyssnar på musiken som spelas i bakrunden.
När jag har ätit klart så ställer jag mig upp och börja gå mot dörren. Men innan jag öppnar dörren så vinkar jag kvinnan som står i kassan hej då och lämnar restaurangen och fortsatte gå upp för de
Intervju
Vad är det för någon utbildning man behöver ha för att kunna arbeta med detta?
- Vi är två anställda och båda två av oss har gått livsmedel. Så det är nog den utbildningen man behöver för att kunna jobba med detta.
Tänker ni någonting på miljön när ni gör mat och sedan tar hand om det som blir över?
- Vi tar ju hand om glas- och plastflaskor. Om vi tappar ett glas så lägger vi ju det i en egen hink som vi återvinner.
Men allt annat hamnar i samma tunna.
Vilka är det som brukar vara kunder hos er?
- De flesta är gymnasieelever och pensionärer nu ända sen den nya restaurangen öppnade. Det är därför vi har haft det lite tufft och varit tvungen att sparka våran kock. Men våra kunder stannar fortfarande kvar så vi är inte dåliga kockar och vi är väldigt trevliga och möter alla våra kunder med ett leende.
Kommentarer
Skicka en kommentar