Fortsätt till huvudinnehåll

Centralt och modernt hotell

Vill du ha ett hotell i centrala Uddevalla? Hotell Carlia är perfekt för både affärsgäster och privatpersoner om du vill ha ett bra hotell med hög kvalité.

Hotellets bakgrund
Hotell Carlia är ett modernt hotell i centrala Uddevalla. Det har varit ett hotell sedan 1800-talet men då var det bara en del av vad som är hotellet idag. Under 1930-talet kom Axel Karlsson och byggde till en del av hotell och döpte även om hotellet från Gästis som de hette innan till Hotell Carlia. På 1980 genomgick hotellet en totalrenovering där den senaste utbyggnaden (höghuset) byggdes och stod klart 1989. För ungefär 10 år sedan tog dagens ägare Torbjörn Wernersson och Peter Cedergren över hotellet. Under deras tid som ägare har de renoverat receptionen, byggt en ny pub och en skybar.  I framtiden har de även planer för kontinuerliga renoveringar. Just nu finns de 110 rum, 6 konferenssalar, 2 st fullt utvecklade kök och en härlig relax med både ång- och torrbastu.

En vanlig arbetsdag på hotellet
Under en vanlig arbetsdag förekommer arbetsuppgifter som att vara i frukostserveringen, receptionsarbete som att checka in/ut gäster osv.  För detta jobb finns det inga speciella krav det krävs bara en bra inställning men även att man tycker om att jobba med människor, vara serviceinriktad, glad, framåt men även att man klarar av att göra två saker samtidigt.

Miljöfrågor och hållbar utveckling
Hotell Carlia jobbar även mycket med miljöfrågor och hållbar utveckling. De är medlemmar i Green key. Att vara med i Green key innebär att hotellet ständigt arbetar med att minimera sin miljöpåverkan och  det gör dom även genom att minska energi- och vattenförbrukning, avfallssortering, att välja miljömärkta rengöringsmedel och att använda närproducerade och ekologiska livsmedel.

Bra mottagande
Något jag märkte när jag kom dit första dagen var att det var en mycket trevlig personal som mötte en med glatt humör och även fast jag inte var bekant med denna typen av jobb var dom snälla och visade mig vad jag skulle göra och hur så jag snabbt lärde mig.

Då det finns många fördelar som Amanda Frisell min handledare tycker finns det även nackdelar.
- det blir tidiga mornar och sena kvällar och även helgjobb, vissa kan tycka det är roligt men det kan bli lite segt ibland.

Många praoplatser.
Carlia såg jag var ett hotell som hade många praktikanter som går i gymnasiet, jag tycker det är kul att dom låter ungdomar vara och se hur de går till i arbetslivet och vara öppen för unga arbetare.

En till sak som jag uppmärksammade var att även fast jag var yngre än alla andra lät dom mig fortfarande göra samma saker som alla även fast andra jobbat där i många år för det skulle varit lite jobbigt om dom begränsade mitt arbete på grund av att jag är yngre utan att dom kanske såg min kunskap.

Jag valde även Carlia hotell för att jag även funderat på att välja hotell och turism på gymnasiet och nu vet jag att det är ett yrke som jag tycker är roligt och skulle kunna jobba med i framtiden. De var även väldigt glada och positiva till sommarjobb och extra arbete när det är mycket folk och kanske sjuk personal.

Vad jag tycker om Carlia
under tiden jag praktiserade här har jag fått en bild av ett hotell med trevlig personal, härlig arbetsmiljö och jag skulle mer än gärna vilja jobba här mer.

Sammanfattningsvis tycker jag att Carlia är ett hotell med kvalité och rekommenderar hotellet för er som vill ha boende centralt i Uddevalla.





Kommentarer

  1. Hej Ida!
    Vad roligt att du trivdes så bra på Carlia och att du fick testa på samma arbetsuppgifter som de andra :) Kul att du fick mersmak av hotellbranschen och att Carlia gärna tar emot sommarjobbare!
    Hälsningar Nina

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ostvagnen i Ulvesund - Ost och chark paradiset

Ostvagnen i Ulvesund - Ost- och charkparadiset Mitt bland husen och skogen står den lilla ostvagen. Man kan känna lukten av mogen krämig ost eller kanske en rökt skinka? Här precis framför Ulvesunds växthus står Lars och Gert och säljer sin ost samt chark trots sin ålder. För båda är pensionärer. Men de står där dag ut och dag in för att leverera den kända osten till lokal- befolkningen. Historia och säsong I den lilla vagnen i Ulvesund står dom med ett brett sortiment av ost och chark. För 60 år sedan ägde Gert en butik i Ulvesund. På den tiden var Ljungskile inte stort och om man skulle handla åkte man dit. Men för 16 år sedan tvingades den stänga ner och före detta chefen Gert bohlin gick i pension. Men snart förstod Gert att han behövde sälja så han köpte en husvagn och några kyldiskar och så föddes ost vagnen som stått där nu i snart 10 år. Den har överlevt snö, stark vind och gassande sol när folk kommit och bett om att få en stor bit bri. “Vi har mest kunder under s...

Hunddagiset Hos Malin

Många promenader, olika aktiviteter och ett fint landskap. Det är det man kan förvänta sig Hos Malin. Lillan och Gullan som kommit tillbaka från en promenad. På gården är det tyst fastän man kan förvänta sig skall av hundarna som väntar på sin morgonpromenad. Jag går och knackar på kontoret som är ett litet rött hus på gården. Malin kommer ut och hon är väldigt bemötande. Det märks att hon har många kunder. Inne på kontoret är lilla Sigge. Trots att han är en av de minsta hundarna där tror han att han är störst, bäst och vackrast. Hon går igenom vad hon brukar göra och hur en vanlig dag ser ut. För att passa in i detta yrke enligt Malin bör man vara hundintresserad, olat, envis, bestämd, optimistisk, ha kunskap om hundar, ha känsla för djuren, ha bra kondition och det krävs att man har gått en grundkurs för personal på hunddagis och pensionat. Min första arbetsuppgift är att gå ut med Nelson. Nelson är en bearded collie som har fått kloröta. Han måste ha på sig sk...
Prao på Lyckorna Golfklubb                                                                                        Lyckorna Golfklubbs logga Att arbeta på en arbetsplats som Lyckorna golfklubb kräver att man gillar att vara utomhus, och det kan vara bra om man spelar golf också. Om man vill jobba i verkstaden behöver man veta ganska mycket om fordon som behöver repareras. För att jobba på banan så måste man ha gått lantbruksinriktning på gymnasiet, och i restaurangen behöver man gå kocklinjen. I shopen och övriga arbetsområden ska man ha gå...