Fortsätt till huvudinnehåll

Man tar över företag och gör det större

Man tar över företag och gör det större

strandnara3.jpg
                              
I lilla staden Ljungskile 2 mil utanför Uddevalla så driver Anders det lilla företaget Mitt I Prick,där dom serverar stora tillställningar som T.ex begravningar och bröllop, och har stora mängder gäster varje dag.


Det är en måndag kl 8.30 jag kliver innanför dörren och möts av en glad chef som heter Anders och hans personal,han börjar visa mig runt i butiken och presenterar alla anställda som jobbar den dagen,vi kommer in i köket och möts av en glad kock som heter Krister,som står och lagar dagens mat till gästerna i resturangen, sen så kommer vi in till disken där han visar mig hur jag ska göra och vad som ska diskas 2X,sen visar han mig butiken där man kan köpa trisslotter och spela på hästar och kanske ta en fika,där dom gör fantastiska bakelser och tårtor, efter det så sätter han mig i arbete och ger mig nya uppgifter fram till lunch efter lunch så får jag nya uppgifter hela tiden fram tills jag slutar.


Anders tar över butiken år 2009
År 2009 så tar Anders över Mitt I Prick från den föredetta ägaren Sune,efter Anders tog över så började affärerna gå mycket bättre dom fick mer kunder och dom fick in nya saker i till butiken att sälja till sina gäster, T.ex dom började med atg och svenska spel som har gjort att dom drar in en väldigt stor summa pengar,dom har även förbättrat resturangen där dom även har börjat med en god saladsbuff`e och serverar god klimatsmart mat,som har gjort att dom drar in mer gäster.


De jobbar lika många killar som tjejer på Mitt I Prick,Framtiden för Anders och hans personal ser bra ut förutom att konkuransen hårdnar och dom behöver bredda sin verksamhet och hitta nya varor och Id`er dom at beroende av att det ska se snyggt ut och inte va ofräscht eller äckligt.


Verksamhet
Med att bredda verksamheten menas med att dom måste bredda ut sig över landet asså att dom ska göra mer reklam och bygga mer butiker, så att dom tjänar mer pengar och kan skaffa in nya varor och mer kunder. På Mitt I Prick bryr dom sig om miljön för att dom sopsorterar och gör klimatsmart mat så att dom inte skadar miljön och tänker på miljön.


Största tillgångar
Deras största tillgångar är personalen och deras kundkontakt för när man kommer in till butiken så möts man av en glad personal och glada gäster som får sin fantastiska mat av den glada och roliga kocken Krister. Företagets kunder består oftast av Lunchgäster och Cafe gäster,fast medelåldern på gästerna brukar va 45-80 år. Medans du äter maten så möts du av en oslagbar havsutsikt över Ljungskileviken.


Jag tror att Anders företag kommer leva kvar länge och få ännu mer kunder än vad dom redan har och kommer bli ännu större och tjäna mer pengar och få större personal.

Jag kommer absolut komma tillbaka till mitt i prick och söka sommarjobb där.





Kommentarer

  1. Hej Simon!
    Vad roligt att du haft en bra praovecka och att det var så många trevliga som jobbade där. Jättekul att du ska söka sommarjobb där :)
    Hälsningar Nina

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ostvagnen i Ulvesund - Ost och chark paradiset

Ostvagnen i Ulvesund - Ost- och charkparadiset Mitt bland husen och skogen står den lilla ostvagen. Man kan känna lukten av mogen krämig ost eller kanske en rökt skinka? Här precis framför Ulvesunds växthus står Lars och Gert och säljer sin ost samt chark trots sin ålder. För båda är pensionärer. Men de står där dag ut och dag in för att leverera den kända osten till lokal- befolkningen. Historia och säsong I den lilla vagnen i Ulvesund står dom med ett brett sortiment av ost och chark. För 60 år sedan ägde Gert en butik i Ulvesund. På den tiden var Ljungskile inte stort och om man skulle handla åkte man dit. Men för 16 år sedan tvingades den stänga ner och före detta chefen Gert bohlin gick i pension. Men snart förstod Gert att han behövde sälja så han köpte en husvagn och några kyldiskar och så föddes ost vagnen som stått där nu i snart 10 år. Den har överlevt snö, stark vind och gassande sol när folk kommit och bett om att få en stor bit bri. “Vi har mest kunder under s...

Hunddagiset Hos Malin

Många promenader, olika aktiviteter och ett fint landskap. Det är det man kan förvänta sig Hos Malin. Lillan och Gullan som kommit tillbaka från en promenad. På gården är det tyst fastän man kan förvänta sig skall av hundarna som väntar på sin morgonpromenad. Jag går och knackar på kontoret som är ett litet rött hus på gården. Malin kommer ut och hon är väldigt bemötande. Det märks att hon har många kunder. Inne på kontoret är lilla Sigge. Trots att han är en av de minsta hundarna där tror han att han är störst, bäst och vackrast. Hon går igenom vad hon brukar göra och hur en vanlig dag ser ut. För att passa in i detta yrke enligt Malin bör man vara hundintresserad, olat, envis, bestämd, optimistisk, ha kunskap om hundar, ha känsla för djuren, ha bra kondition och det krävs att man har gått en grundkurs för personal på hunddagis och pensionat. Min första arbetsuppgift är att gå ut med Nelson. Nelson är en bearded collie som har fått kloröta. Han måste ha på sig sk...
Prao på Lyckorna Golfklubb                                                                                        Lyckorna Golfklubbs logga Att arbeta på en arbetsplats som Lyckorna golfklubb kräver att man gillar att vara utomhus, och det kan vara bra om man spelar golf också. Om man vill jobba i verkstaden behöver man veta ganska mycket om fordon som behöver repareras. För att jobba på banan så måste man ha gått lantbruksinriktning på gymnasiet, och i restaurangen behöver man gå kocklinjen. I shopen och övriga arbetsområden ska man ha gå...