Fortsätt till huvudinnehåll
Modern och färgstark matupplevelse
En måndags förmiddag går jag in på restaurangen Yomo i Uddevalla och där inne är det nästan fullt av människor som sitter och pratar med varandra om sina liv. Direkt när man stiger in känner man en härlig matdoft som fyller näsborrarna och musik som spelas i bakgrunden. Yomo öppnade den 28/8-16 men ändå så är den välkänd och fylld med gäster på lunchen som äter av thaibuffen.

En färgsprakande restaurang
På Kungsgatan i Uddevalla ligger Yomo, en restaurang som strålar av färger och glädje. Uteserveringen är fylld med bord och växter och härliga färger som ger en trevlig stämning. När man kommer in i restaurangen möts man av modern musik som spelas ur högtalarna och den unika och färgstarka inredningen som ger en modern och varm känsla.

Här är ingången till Yomo som ligger på Kungsgatan 31 i Uddevalla. Nu när våren börjar komma så har man tagit ut uteserveringen.

Mycket förberedelser
Jag kommer in på måndagsmorgonen och jag möts av 3 i personalen som öppnar och förbereder restaurangen för måndagslunchen. Innan restaurangen kan öppna måste det förberedas all mat till buffen så i köket ska fritöserna sättas igång, grönsakerna ska hackas och wokerna ska tillagas. I restaurangen ska golvet dammsugas och moppas, men det ska även ställas fram glas, tallrikar och bestick till buffen. Det är mycket förberedelser som ska hinnas med innan att gästerna kan komma in och äta lunch.
- Den största utmaningen är att hålla samma kvalitet varje dag säger en av servitriserna. Det kan vara svårt att hålla jämn kvalitet då det är mycket olika rätter som serveras och både råvarorna och tillagningen kan skifta men  personalens kvalitet kan också skifta då man lär sig på plats så i början när man har en praktikant eller en ny anställd måste man lära dem.

Historia och framtid
Yomo började anställa människor den 15/8-16 men sedan den 28/8-16 öppnade man restaurangen. Yomo har blivit ett känt lunch ställe där mycket människor kommer och äter lunch och en fördel för restaurangen är att den har en unik stil och maten har bra kvalitet vilket kan ha varit en stor faktor till att den har blivit så populär den är. Framtiden för Yomo ser ljus ut och i framtiden skulle man vilja expandera och skaffa fler restauranger. Eftersom
att den är relativt nystartad finns det bara en Yomo restaurant och den har varit på samma ställe hela tiden.

Att jobba inom branschen
När man ska börja jobba i restaurangbranschen ska man tänka på att vara trevlig, ha ett bra kundbemötande och vara väldigt service minded men man ska också vara stresstålig och självgående. När man jobbar med kunder och service gäller det att ha tålamod och försöka att hålla sig positiv. Det negativa är att det är ofta långa, stressiga och tunga pass men man får träffa mycket olika människor och man utvecklas väldigt mycket socialt.

Jag tycker att min prao tid på Yomo verkligen har varit lärorik och jag har haft det roligt men samtidigt lärt mig mycket. Personalen är trevlig och man känner sig välkommen. Jag kommer verkligen komma tillbaka snart igen.

Kommentarer

  1. Hej Josefin!
    Jättekul att du fin en bra praovecka på YoMo! Fint att du hade roligt och fick lära dig mycket :)
    Hälsningar Nina

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ostvagnen i Ulvesund - Ost och chark paradiset

Ostvagnen i Ulvesund - Ost- och charkparadiset Mitt bland husen och skogen står den lilla ostvagen. Man kan känna lukten av mogen krämig ost eller kanske en rökt skinka? Här precis framför Ulvesunds växthus står Lars och Gert och säljer sin ost samt chark trots sin ålder. För båda är pensionärer. Men de står där dag ut och dag in för att leverera den kända osten till lokal- befolkningen. Historia och säsong I den lilla vagnen i Ulvesund står dom med ett brett sortiment av ost och chark. För 60 år sedan ägde Gert en butik i Ulvesund. På den tiden var Ljungskile inte stort och om man skulle handla åkte man dit. Men för 16 år sedan tvingades den stänga ner och före detta chefen Gert bohlin gick i pension. Men snart förstod Gert att han behövde sälja så han köpte en husvagn och några kyldiskar och så föddes ost vagnen som stått där nu i snart 10 år. Den har överlevt snö, stark vind och gassande sol när folk kommit och bett om att få en stor bit bri. “Vi har mest kunder under s...

Hunddagiset Hos Malin

Många promenader, olika aktiviteter och ett fint landskap. Det är det man kan förvänta sig Hos Malin. Lillan och Gullan som kommit tillbaka från en promenad. På gården är det tyst fastän man kan förvänta sig skall av hundarna som väntar på sin morgonpromenad. Jag går och knackar på kontoret som är ett litet rött hus på gården. Malin kommer ut och hon är väldigt bemötande. Det märks att hon har många kunder. Inne på kontoret är lilla Sigge. Trots att han är en av de minsta hundarna där tror han att han är störst, bäst och vackrast. Hon går igenom vad hon brukar göra och hur en vanlig dag ser ut. För att passa in i detta yrke enligt Malin bör man vara hundintresserad, olat, envis, bestämd, optimistisk, ha kunskap om hundar, ha känsla för djuren, ha bra kondition och det krävs att man har gått en grundkurs för personal på hunddagis och pensionat. Min första arbetsuppgift är att gå ut med Nelson. Nelson är en bearded collie som har fått kloröta. Han måste ha på sig sk...
Prao på Lyckorna Golfklubb                                                                                        Lyckorna Golfklubbs logga Att arbeta på en arbetsplats som Lyckorna golfklubb kräver att man gillar att vara utomhus, och det kan vara bra om man spelar golf också. Om man vill jobba i verkstaden behöver man veta ganska mycket om fordon som behöver repareras. För att jobba på banan så måste man ha gått lantbruksinriktning på gymnasiet, och i restaurangen behöver man gå kocklinjen. I shopen och övriga arbetsområden ska man ha gå...