Ät dig mätt på Eat i Stenungsund
När jag kommer in på restaurangen möts jag av en stark mat lukt, av folk som sitter och
pratar och musik som dunkar ur högtalarna. Jag hejas på när jag kommer in och jag blir
insläppt till personalavdelningen av butiken. Man får en lycklig känsla på grund av gästerna som pratar och skrattar.
Förberedelser inför dagen
Det är måndag morgon och på Stenungstorg pågår förberedelserna inför dagens matförsäljning på Eat som har en fin utsikt över hamnen. Vid glasdörrarna möts jag av Madeleine som öppnade en av dörrarna och släppte in mig. När jag väl kommer in så får jag sätta på mig en mindre version av en kockmössa så att inget hår sätter sig i maten och jag får även sätta på mig ett förkläde. Den första uppgiften jag får när jag kommer in är att göra dagens skagenbaguetter. Förutom baguetterna så görs det även färska frallor och räksmörgåsar varje dag.
Eat är en restaurangkedja som har fyra restauranger i Sverige och den är skapad av chefen över alla resturanger, han heter George och han skapade Eat tillsammans med sin fru. På den tiden så tog George hand om matlagningen och hans fru bakade och tog hand om café biten. Restaurangerna finns i Partille, Trollhättan, Stenungsund och Borås. I samband med alla restauranger förutom den i borås så finns det en Frozen Yogurt butik som är ägd av Georges son som heter André. Den tas hand om utav Eat personalen som består av 3 personer. De jobbar endast en och en i butiken åt gången och jag tycker det är ganska otroligt hur de hinner med allting när de är där ensamma.
Vad behövs för att få ett jobb
Det krävs av den som söker jobb på Eat att man ska kunna vara morgonpigg och kunna vakna tidigt då det behövs att ha mycket energi direkt på morgonen så man är redo för dagens uppgifter. Man ska kunna vara intresserade av matlagning och man ska även ha ett bra kundbemötande trots att man kanske inte är på humör. Detta är absolut ett ställe som jag kan tänka mig komma tillbaka till.
Hej!
SvaraRaderaDet verkar som att du har haft en intressant och rolig praovecka, vad kul! :)
Hälsningar Nina