Fortsätt till huvudinnehåll

EAT Stenungsund

Ät dig mätt på Eat i Stenungsund
När jag kommer in på restaurangen möts jag av en stark mat lukt, av folk som sitter och
pratar och musik som dunkar ur högtalarna. Jag hejas på när jag kommer in och jag blir
insläppt till personalavdelningen av butiken. Man får en lycklig känsla på grund av gästerna som pratar och skrattar.

Förberedelser inför dagen
Det är måndag morgon och på Stenungstorg pågår förberedelserna inför dagens matförsäljning på Eat som har en fin utsikt över hamnen. Vid glasdörrarna möts jag av Madeleine som öppnade en av dörrarna och släppte in mig. När jag väl kommer in så får jag sätta på mig en mindre version av en kockmössa så att inget hår sätter sig i maten och jag får även sätta på mig ett förkläde. Den första uppgiften jag får när jag kommer in är att göra dagens skagenbaguetter. Förutom baguetterna så görs det även färska frallor och räksmörgåsar varje dag.




Eat som varumärke och restaurangkedja.
Eat är en restaurangkedja som har fyra restauranger i Sverige och den är skapad av chefen över alla resturanger, han heter George och han skapade Eat tillsammans med sin fru. På den tiden så tog George hand om matlagningen och hans fru bakade och tog hand om café biten. Restaurangerna finns i Partille, Trollhättan, Stenungsund och Borås. I samband med alla restauranger förutom den i borås så finns det en Frozen Yogurt butik som är ägd av Georges son som heter André. Den tas hand om utav Eat personalen som består av 3 personer. De jobbar endast en och en i butiken åt gången och jag tycker det är ganska otroligt hur de hinner med allting när de är där ensamma.

Detta är designen av frozen yogurt avdelningen.

Vad behövs för att få ett jobb

Det krävs av den som söker jobb på Eat att man ska kunna vara morgonpigg och kunna vakna tidigt då det behövs att ha mycket energi direkt på morgonen så man är redo för dagens uppgifter. Man ska kunna vara intresserade av matlagning och man ska även ha ett bra kundbemötande trots att man kanske inte är på humör. Detta är absolut ett ställe som jag kan tänka mig komma tillbaka till.

Kommentarer

  1. Hej!
    Det verkar som att du har haft en intressant och rolig praovecka, vad kul! :)
    Hälsningar Nina

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Ostvagnen i Ulvesund - Ost och chark paradiset

Ostvagnen i Ulvesund - Ost- och charkparadiset Mitt bland husen och skogen står den lilla ostvagen. Man kan känna lukten av mogen krämig ost eller kanske en rökt skinka? Här precis framför Ulvesunds växthus står Lars och Gert och säljer sin ost samt chark trots sin ålder. För båda är pensionärer. Men de står där dag ut och dag in för att leverera den kända osten till lokal- befolkningen. Historia och säsong I den lilla vagnen i Ulvesund står dom med ett brett sortiment av ost och chark. För 60 år sedan ägde Gert en butik i Ulvesund. På den tiden var Ljungskile inte stort och om man skulle handla åkte man dit. Men för 16 år sedan tvingades den stänga ner och före detta chefen Gert bohlin gick i pension. Men snart förstod Gert att han behövde sälja så han köpte en husvagn och några kyldiskar och så föddes ost vagnen som stått där nu i snart 10 år. Den har överlevt snö, stark vind och gassande sol när folk kommit och bett om att få en stor bit bri. “Vi har mest kunder under s...

Hunddagiset Hos Malin

Många promenader, olika aktiviteter och ett fint landskap. Det är det man kan förvänta sig Hos Malin. Lillan och Gullan som kommit tillbaka från en promenad. På gården är det tyst fastän man kan förvänta sig skall av hundarna som väntar på sin morgonpromenad. Jag går och knackar på kontoret som är ett litet rött hus på gården. Malin kommer ut och hon är väldigt bemötande. Det märks att hon har många kunder. Inne på kontoret är lilla Sigge. Trots att han är en av de minsta hundarna där tror han att han är störst, bäst och vackrast. Hon går igenom vad hon brukar göra och hur en vanlig dag ser ut. För att passa in i detta yrke enligt Malin bör man vara hundintresserad, olat, envis, bestämd, optimistisk, ha kunskap om hundar, ha känsla för djuren, ha bra kondition och det krävs att man har gått en grundkurs för personal på hunddagis och pensionat. Min första arbetsuppgift är att gå ut med Nelson. Nelson är en bearded collie som har fått kloröta. Han måste ha på sig sk...
Prao på Lyckorna Golfklubb                                                                                        Lyckorna Golfklubbs logga Att arbeta på en arbetsplats som Lyckorna golfklubb kräver att man gillar att vara utomhus, och det kan vara bra om man spelar golf också. Om man vill jobba i verkstaden behöver man veta ganska mycket om fordon som behöver repareras. För att jobba på banan så måste man ha gått lantbruksinriktning på gymnasiet, och i restaurangen behöver man gå kocklinjen. I shopen och övriga arbetsområden ska man ha gå...