Chili Thai prisvärd thaibuffé
I Uddevalla på Kungsgatan ligger det en liten trevlig restaurang vid namn Chili Thai, där serveras asiatisk mat från både Thailand och Kina. Restaurangens tema går i mörkt lila och under bordens glasskivor glittrar de lila dukarna med blommigt mönster. Väggarna går i violetta färger och det finns gott om sittplatser. Hela lokalen fylls med doften från thaibuffén och personalen möter alltid kunderna med ett leende.
På Kungsgatans kullerstenar rinner regnvattnet ner mot Kampenhof och himmelen är lite gråmulen. Några hundra meter upp på gatan skymtar en lila skylt, där ligger en liten mysig restaurang med namnet Chili Thai. Utanför dörren står det en skylt och på skylten syns en stor text “Thai buffé för endast 85 kr”.
När man öppnar ytterdörren kommer man in i en liten hall där man kan hänga av sig sina regniga ytterkläder, när man sedan öppnar nästa dörr möts man av en svag doft av thaimat. Det är allt från currysåser, friterade kycklingar och räkor, vårrullar och revbensspjäll. Från dörröppningen går en gång fram till kassan och på båda sidor om gången står det bord täckta med lilaglittriga dukar och glasskivor. I fönsterna står det asiatiska dekorationer och lampor som lyser i svagt blått. Även gröna plastväxter står lite här och var och ger lokalen en trivsammare känsla. 
Jag möts av en trevlig kvinna som visar mig vart jag ska hänga av mig min jacka. Sedan berättar hon om restaurangen och om hur de jobbar här. Klockan är bara tio men stressen har redan börjat lite svagt, det är mycket att göra innan kunderna kommer. Alla borden ska torkas av vilket är över tjugo stycken glasbord, stearinljusen ska bytas ut och tändas och så ska ju självklart maten börja att förberedas. Framme vid kassan står kaffet och teet på värmning och kakorna har precis lagts upp på kakfatet. Bakom disken ser man en rad med kylskåp som är fyllda med både läsk, öl och ramlösa. Personalen går med raska steg och är mitt uppe i stressen.
De lilablommiga dukarna glittrar fint under glasskivorna och de gröna växterna ger restaurangen en trivsam känsla.
I restaurangen jobbar det bara två kvinnor men jobben som ska göras kräver fler speciellt när det är mycket folk. Redan klockan elva när restaurangen öppnar strömmar det in med folk i början är det inte så många men framåt lunchtid kommer det fler kunder varje minut. Kunderna möts alltid av glada miner men i köket märker man att det är stressigt. Under hela dagen lyckas personalen hålla maten fräsch aldrig är det tomt i någon gryta så fort det börjar ta på maten är personalen där för att fylla på. 
På vardagar är restaurangen öppen från klockan elva på morgonen till klockan nio på kvällen och på helgerna öppnar de lite senare men stänger även senare. De jobbar varje dag i veckan i över tio timmar och de är bara två personer. Man måste verkligen vara intresserad av matlagning och trivas på sitt jobb för att orka jobba så långa pass varje dag. Det är nästan aldrig en lugn stund för personalen på Chili Thai hela tiden finns det saker att göra då är det tur att det ändå är ett socialt jobb. Många av kunderna som kommer är stamkunder och de har mycket att prata om.
Buffén på Chili Thai förbereds
innan matgästerna kommer.
Jag tycker att maten på Chili Thai är väldigt prisvärd, buffén kostar 85 kr per person då du får ta hur mycket du vill, är du sugen på en läsk så kostar den bara 10 kr extra, saft och vatten delas ut gratis även kaffe, te och kaka ingår i buffén. Vissa dagar bjuds man på kanelpannkakor efter den goda thaimaten till dem serveras både vaniljgrädde och sylt.
Angelica
Hej Angelica!
SvaraRaderaDet verkar som att du varit på en väldigt trevlig praoplats och att du fått en bild av hur det kan vara att jobba inom restaurangbranschen :)
Hälsningar Nina